B2B
X
RSS

Zápisník příspěvky 2015 červenec

Má váš pes nadváhu? Dbejte následujících pokynů a zachraňte mu život
Má váš pes nadváhu? Dbejte následujících pokynů a zachraňte mu život

 

Nadváha u psa je ještě nebezpečnější než u lidí, pouhé kilo navíc pro něj může znamenat vážné zdravotní problémy. Jak jim přecházet, nebo jakou zavést dietu? Poradíme Vám.

Nadváha negativně ovlivňuje kvalitu života vašeho psa – ohrožuje zdraví, poškozuje klouby, ale také velkým okolním tlakem ohrožuje vnitřní orgány. To všechno může znamenat zkrácení psího života až o několik let. Pokud má váš pes sklon k přibírání na váze, nebo problémy s nadváhou, měl by dostávat vyváženou stravu, která neobsahuje více kalorií, než potřebuje. Řešení je tak v mnoha ohledech podobné jako u lidí – hlavní je přizpůsobit stravu a přímo úměrně zvýšit pohyb.

Jak tedy konkrétně postupovat? Sledujte především obsah krmiva, ve kterém nesmí chybět:

  • Fruktooligosacharidy, neboli FOS prebotika . Pokud krmivo obsahuje tzv. FOS, jste na správné cestě, jak pomoct vašemu pejskovi s nadváhou. Tato složka má totiž probiotický účinek a blahodárně působí na trávicí ústrojí.

  • L-karnitin hraje rovněž důležitou roli ve stravě vašeho čtyřnohého mazlíčka bojující s nadváhou. Tato složka mu pomáhá lépe spalovat tuky, a díky proteinům přispívá k udržování svalové hmoty.

  • Rezistentní škrob zase napomáhá vašemu pejskovi k pocitu nasycení. Udržuje stálou úroveň glukózy a cholesterolu a je tak kontrolovaným zdrojem energie.

3 základní kroky pro snížení váhy vašeho čtyřnohého mazlíčka:

  1. Zjistěte, jaká by měla být ideální váha vašeho psa, a té se snažte dosáhnout.

  2. Vyberte správné krmivo, které mu k dosažení správné váhy napomůže. Všechny důležité složky obsahuje například krmivo Optimanova (Adult obesity chicken and rice)

  3. Jestliže úspěšně zvládnete první dva kroky, pak je na řadě třetí, a to neméně důležitý – zapojení pohybu. Postupně zvyšujte fyzickou zátěž – choďte na delší procházky, zapojte do denního programu více interaktivních her, při kterých se pejsek vyběhá. Pozor, v letních měsících se však vyhýbejte razantní změně režimu – hrozí přehřátí organismu.

Pokud se pustíte do boje s kilogramy navíc, důležitý je především režim: krmit pejska pravidelně, a to kvalitním, ideálně holistickým krmivem, postupně zvyšovat fyzickou zátěž a dodržovat pitný režim. Pokud se budete držet předchozích kroků, prodloužíte vašemu pejskovi život.

 

/seznamapi/postdata